20 Nisan 2024 Cumartesi

Vâkıf Meclisimiz 14 Eylül Cuma günü saat 18:00 da Vakıf merkezinde toplandı.

EKŞİOĞLU VAKFI MECLİS TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi : 14.09.2018

Toplantı Saati : 18:00

Toplantı Yeri :Vakıf Merkezi

Yukarıda belirtilen yer ve tarihte vakıf meclisimiz  vakıf senedimizin 10. Maddesinin d bendi kapsamında Meclis Başkanı İbrahim Ekşi’nin başkanlığında toplandı.Usulen yoklama yapıldı. Gerekli çoğunluğun mevcut olduğu görüldü.

Açılış sonrasında toplantı gündeminin ikinci maddesine geçildi.

Vakıf yönetim kurulu üyemiz Süleyman Ekşi tarafından vakıfça organizasyonu icra edilen “Ovit  yayla şenlikleri”  ve öncesinde yapılan “Yaylalarımızda Kuranı Kerim ziyafeti” isimli faaliyetler konusunda bilgi verildi. Ayrıca organizasyonlar öncesinde ve sonrasında mevcut vakıf faaliyetlerini duyurmak amacıyla yapılan resmi ya da özel ziyaretler konusunda da toplantıya katılan meclis üyelerine bilgi verildi.

Gündemin üçüncü maddesine geçildi.

Vakıf Meclis Başkanımız İbrahim Ekşi tarafından hâlihazırda yapımı devam eden Çekmeköy TaşlıTepe’de bulunan tesislerdeki mevcut durum ve işin ilerleyişi konusunda toplantıda hazır bulunan meclis üyelerine bilgi verildi. Ayrıca Tesislerin içerisinde bulunan yapımı halen Mustafa ve Miktat Ekşi kardeşler tarafından devam eden projesi onaylı cami inşaatının hızla ilerleyişi konusunda bilgi verildi.

Gündemin dördüncü maddesi olan serbest maddenin görüşülmesine geçildi.

Serbest maddenin görüşülmesi sırasında aşağıdaki maddelerde sıralı hususlarda vakıf meclisince oybirliği ile karar verildi.

1-Meclis toplantılarına devam etmeyen meclis üyelerinin mazeretlerinin sorulmasına, geçerli mazereti olmaksızın toplantılara devam etmeyen meclis üyelerinin meclis ile ilişiklerinin kesilerek(çıkarılarak) yedek meclis üyelerinin meclise ve meclis toplantılarına katılımlarının sağlanmasına karar verildi.

2-Vakıf Meclisi ve Vakıf Yönetim Kurulu aidatlarını ödemeyen üyelerimizin mevcut vakıf masraflarının karşılanabilmesi amacıyla aidatların vakıf yönetim kurulunun görevlendireceği kişi tarafından yeniden istenilmesine, aidat ödememekte direnen Vakıf Meclisi ya da Vakıf Yönetim Kurulu üyelerinden istifalarının istenmesine, istifa etmeyenlerin vakıf yetkili organları vasıtasıyla çıkarılmasına, istifa eden ya da çıkarılan Vakıf Meclisi ya da Vakıf Yönetim Kurulu üyelerinin yerine yedeklerden sorumluluklarını yerine getirebilecek durumda olanların çağrılmasına, bu hususların tamamının usulünce yürütülmesi konusunda karar verildi.

3-Yapımı devam eden Çekmeköy Taşlıtepe Vakıf tesislerinin içinde projede mevcut tesis binalarının yapımını isim hakkı sahipliği amacı ile bağış yöntemi ya da projeye uygun aynen inşaa ve ifası yöntemi ile yapımını üstlenen hayır ve bağış sahiplerinin; mevcut ekonomik veriler karşısında yapmayı taahhüt ettiği tesisi yapıp yapamayacağının yazılı olarak sorulmasına, olumlu cevap vermesi durumunda iş planına uygun olarak taahhüdün yerine getirilmesinin istenmesine; bağışçının yazılı cevabının olumsuz olması durumunda yapılması gereken tesisin başka bir hayırsever tarafından yapılabilmesi için yeni sponsorlar aranmasına, ayni ya da nakdi bağışçıların bulunması konusunda ve bu maddede sayılan tüm hususlarda vakıf yönetim kuruluna yetki ve bilgi verilmesine karar verildi.

4-Yapımı planlanan mevcut tesis binalarının birlikte ya da ayrı ayrı yap-işlet-devret yöntemi ile yapılabilmesi, buna ilişkin iş ve işlemlerin nihayete erdirilmesi, şartnamenin oluşturulması, uygulanacak usulün seçilmesi, sözleşme şartlarının ve sürenin belirlenmesi ve bu konuya ilişkin gerekli tüm işlemlerin yapılabilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesine karar verildi.

Toplantıda görüşülmesi gereken başkaca bir husus kalmadığı için vakıf meclis başkanımız toplantıya katılan üyelere teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.