19 Mart 2024 Salı

Vakıf Faaliyet Raporu

EKŞİOĞLU VAKFI 01.01.2019-31.12.2019 Tarihleri ARASI BİR YILLIK

FAALİYET RAPORU

Vakıf senedimizin 3. maddesinde sıralanan “AMAÇ ve KONULARDAKİ” hizmetler, 2019 yılında da öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur . Vakıf gelirleri, bağışlar, Vakıf Meclisi  ve yönetim kurulunun destek ve katkılarıyla oluşturulan kaynaklar ,vakıf senedimizin amir hükümlerine göre kullanılmıştır.

Şöyle ki;

1-2019 yılı içerisinde, Yönetim Kurulu Başkanlığımıza intikal eden toplam 15 adet sözlü yada yazılı talepler, değişik tarihlerde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantılarında gündeme alınıp, makul ve geçerli görülen talepler karşılanmıştır.

2- Leyla Ekşi Açıkelim Başkanlığında Kadınlar Kolumuz aktivitelerini sürdürmeye devam etmektedirler. Bu vesileyle kendilerine başarılar diliyoruz.

3-Kadınlar Kolumuz,  görevlerine başlamalarıyla birlikte, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşamakta olan aile bireylerimizi ziyaret edip, vakfımızla olan ilişkilerini ve diyaloglarını geliştirmeye çalışmıştır.Sağlıklı Yaşam Hakkında vakıf merkezimizde seminerler düzenlemişlerdir.

4-10 Mart 2019 tarihinde Dünya Kadınlar Günü için kahvaltı organizasyonu düzenlenmiştir.

5-2019 yılı Ramazan etkinlikleri kapsamında Rize Belediyesinin İftar Çadırında Rizeli yoksul ve muhtaçlara yönelik 3000 kişilik 3 gün boyunca iftar Yemeği düzenlenmiştir.

6-Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere vakıf temsilciliklerimize, 500 adet yardım paketleri gönderilmiştir.

7- Ramazan Ayında İstanbul da buluşamayan ailelerimiz için Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi Tesislerimizde   1000 Kişilik iftar yemeği verildi.

8- Tüm şehitlerimiz adına  ve ailemizden vefat eden tüm ölmüşlerimiz için  Ovit Yaylasında bulunan, Hacı Hakkı Ekşi Camiinde mevlüt  okutuldu. Kurani Kerim  dağıtımı ve İkramlarda bulunuldu.

9- Yaşlılar Haftasında, Kadınlar Kolumuz Ailemizdeki büyüklerimizi hediyeleriyle birlikte ziyarete gittiler.

10-Vakfımıza bireysel gelen talepler üzerine evlerine gidilip kontrol edildikten sonra eşya, giyim ve gıda yardımları yapılmıştır.

11-vakfımızdan talepte bulunan İkizdere Atatürk İlkokuluna  50 adet çanta , ve dağıtılmak üzere hikaye kitapları ve kırtasiye malzemeleri gönderildi.

12- Vakfımızdan talep de bulunan 20 adet köy okuluna kırtasiye temizlik ve oyuncak bağışında bulunuldu . Toplamda 5000 kitap 25 koli kırtasiye malzemesi çanta , ve 10 kolide oyuncak gönderildi.

13-Vakfımız tarafından organize edilen, her yıl Ağustos ayının 2. Pazar günü yapılan ve gelenekselleşen Ovit Yaylası Şenliklerimiz  bu yıl 17-18 Ağustos tarihlerinde 2 gün süre ile yapıldı.

14-Bu yıl da başta cenaze duyuruları olmak üzere, ailemizle ilgili bilgilendirmeler ve kutlamalar kısa mesaj yoluyla akrabalarımızın cep telefonlarına ulaştırılmaya devam edildi.

Aile bireylerimizin ölüm haberleri kısa mesaj yoluyla duyurulurken, ayrıca cenaze evlerine  taziyeye ve cenazelere muhakkak gidildi

15- “Ekşioğlu Vakfı Dergisi”nin yapılıp dağıtımı 2019 yılında da devam etmiştir. Vakıf Meclisimizin ve Yönetim Kurulumuzun belirlemiş olduğu yayın ilkelerinden hiç ödün vermeden ve de hiç bir siyasi görüşün renklerini üzerinde taşımadan, sadece, vakfımızın aktivitelerini duyurmayı, doğup büyüdüğümüz yörelerimizin turistik değerlerini tanıtmayı ve aile içi haberleşmeyi amaçlayan Ekşioğlu Vakfı Dergisi, tarafsız, ilkeli, aile içi hassasiyetleri de dikkate alarak yayın varlığını etkin bir biçimde sürdürmektedir.

16-Vakıf Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz Bürokrat ziyaretleri yapmıştır.

17-Gençlerimizin tanışıp kaynaşmaları için Üsküdar Katibim Restoranda kahvaltı organizasyonu yapılmıştır.

18- Çekmeköy SultanCiftliği Taşdelen de Bulunan SultanÇiftliği İlköğretim Okulunun Bahçe düzenlenmesi vakfımız tarafından yaptırılmıştır.

19- Semiha Şakir Sevgi Evlerinde kalan 70  adet yetim çocuğumuzun giyim ve oyuncak alışverişi yapılıp tutanaklarla Müdürlerine teslim edilmiştir.

20 –Bu zamana kadar yaptıklarımızın en önemlisi de; Ailemizin yıllardır hasretini çektiği, vakıf merkezi olarak İstanbul’da tüm ailemizin kullanabileceği, etkinlikler yapabileceği kısaca tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak, Vakfımızın finansal bağımsızlığını sağlayacak tesis için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor .Vakfımız  öncelikli olarak tüm imkanlarını bu amaca yöneltmiştir. Bildiğiniz üzere Çekmeköy Taşlıtepe deki 54 dönümlük araziyi vakfımız adına kiraladık. Vakfımız adına kazandırılan bu tesisin tüm proje ve planları ruhsat izinleriyle birlikte imalata başlanılmış olup Alışveriş Ünitesi Bayırköyden Kasım Oğlu Sabahattin Ekşi  tarafından yapılıp vakfımızın kullanımı için teslim alınmıştır. Camimiz Dereköyden  Mustafa Oğlu Mustafa Ve Miktat Ekşi Kardeşler tarafından yaptırılmış olup Diyanete devri yapılmıştır.  Vakıf Merkez Binamızın projesi  Ordu Mesudiyeden Cihan Ekşioğlu tarafından yapılmaya devam etmektedir. İnşallah sizlerin de destekleriyle birlikte 2020 yılı sonuna kadar  tesislerimizdeki çalışmalar bitecektir.

Vakfımızın yukarıda bahsi geçen rutin faaliyetleri gerek mevcut yönetim kurulu gerekse de geçmiş dönem yönetim kurulları tarafından maddi olarak ve emek olarak telafi edilerek Vakfımızın faaliyetleri herhangi bir aksaklığa mahal vermeden devam ettirilmiştir. Ancak gerçekleştirilmek istenen Tesis Projemiz için  tüm meclis ve Ailemizin emek ve maddi birlikteliğine azami desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Hali hazırda uzun yıllardır Vakfımızın değişik organlarında görev yapmış birçok büyüğümüz ve akrabalarımıza bugüne kadar gösterdikleri tüm katkılardan dolayı Ailemiz adına teşekkür ederiz.

Özetle çalıştığımız faaliyet raporumuza ilişkin eleştirileriniz, 2020 yılı faaliyet dönemine ışık tutacaktır. Önerilerinizden, bilgi ve birikimlerinizden yararlanarak, vakfımızın daha ileri bir noktaya taşınması hiç kuşkusuz gelecek Yönetim Kurulu’nun ve tüm aile bireylerimizin arzusu ve öncelikli görevidir.

Çalışmalarımıza destek olan tüm Ekşioğlu Ailemize teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.

EKŞİOĞLU VAKFI YÖNETİM KURULU