28 Mart 2024 Perşembe

Ovit Dağında “Akılcı İlaç Kullanımı” Etkinliği

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı İl Temsilciği tarafından, gereksiz ve yanlış ilaç kullanımına karşı toplumda bilgi ve farkındalığın arttırılması amacı ile Ovit Dağında etkinlik düzenlendi. Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Müdürlüğümüzce daha fazla hedef kitleye ulaşılabilecek kalabalık ortamlar seçilmektedir. Bu kapsamda Ekşioğlu Vakfı tarafından İkizdere İlçesinde her yıl düzenlenmekte olan Uluslararası Ovit Dağı Şenliğinde Müdürlüğümüz sağlıklı yaşam aracı ile stant açılarak şenliğe katılan vatandaşlara “Akılcı İlaç Kullanımı” hakkında bilgilendirme yapılmış ve şapka, magnet, broşür ve balon gibi materyaller dağıtılmıştır" denildi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Akılcı İlaç Kullanımı” kapsamında düzenlenen bu faaliyetlerde ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de ilaçların doğru kullanımı ile ilgili eğitim, tanıtım, izleme ve değerlendirme faaliyetlerinin yapıldığını belirterek, bu kapsamda da uygun olan her türlü etkinliğin fırsat bilinerek vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme yapılmaktadır.” dedi.