29 Mart 2024 Cuma

Kar Üzerinde Dünyanın En Büyük Horon Halkası Rekorunu Denediler

5. Uluslararası Ovit Kar Festivali Kar üstünde en büyük horon halkası rekor denemesi Vatandaşların horon alanına alınması Prof. Dr. Orhan Kural'ın konuşması Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi'nin konuşması Katılımcıların konuşması Rekor denemesine katılanların horon oynaması "En büyük horon halkası" rekoruna hava engeli İkizdere ilçesindeki 5. Uluslararası Ovit Kar Festivali'nde "kar üzerinde dünyanın en büyük horon halkası" rekoru, kötü hava koşulları nedeniyle yeterli katılımcı sayısına ulaşılamaması yüzünden kırılamadı Rize'nin İkizdere ilçesinde 5'incisi düzenlenen Uluslararası Ovit Kar Festivali'nde "kar üzerinde dünyanın en büyük horon halkası" rekor denemesi, kötü hava koşulları nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı.

5. Uluslararası Ovit Kar Festivali
Kar üstünde en büyük horon halkası rekor denemesi
Vatandaşların horon alanına alınması
Prof. Dr. Orhan Kural'ın konuşması
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi'nin konuşması
Katılımcıların konuşması
İkizdere ilçesindeki 5. Uluslararası Ovit Kar Festivali'nde "kar üzerinde dünyanın en büyük horon halkası" rekoru, kötü hava koşulları nedeniyle yeterli katılımcı sayısına ulaşılamaması yüzünden kırılamadı
Rize'nin İkizdere ilçesinde 5'incisi düzenlenen Uluslararası Ovit Kar Festivali'nde "kar üzerinde dünyanın en büyük horon halkası" rekor denemesi, kötü hava koşulları nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı.

Ekşioğlu Vakfınca 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylası'nda düzenlenen festivalde, 965 kişinin katılımıyla "kardeşlik, barış için ırkçılığa hayır, terörizme karşı hayır" sloganıyla dünyanın en büyük horon halkası rekoru denendi.

Rekor denemesi için kar üzerine 5 dijital sayaçlı turnike yerleştirildi. Guinness rekor danışmanları Prof. Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü başkanlığında gerçekleştirilen deneme öncesi, 4 spor hakemi, 2 halk oyunları antrenörü, birer makine mühendisi ve avukattan oluşan hakem heyeti turnikeleri kontrol etti.

Daha sonra rekor denemesine katılacak vatandaşlar turnikeden görevlilerin kontrolünde içeri alındı. Rekor deneme alanına, 18 yaşından küçükler kural gereği alınmadı. Yaklaşık 20 dakikada alana giren vatandaşlar, kendilerine ayrılan bölümde sıraya girdi. Girişlerin tamamlanmasının ardından görevliler, turnikeden geçen kişi sayısını belirledi.

Rekor denemesine katıldığı belirlenen 965 kişi, 5 dakika boyunca kar üzerinde hiç durmadan horon oynadı. Kar yağışı altında gerçekleştirilen deneme sırasında bazı vatandaşlar Türk bayrağı açtı.

Deneme, katılım sayısının, daha önce Almanya'da 1144 kişiyle kırılan rekorun altında kalması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı.

Prof. Dr. Orhan Kural, rekor denemesinin kötü hava koşulları altında gerçekleştirildiğini belirterek, "965 kişinin katıldığı denemede, rekor kırılamadı." dedi.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ise etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, "Gönül rekoru kırmak isterdi ancak kötü hava koşulları nedeniyle Ovit Dağı'na gelemeyenler oldu. Gelecek yıl rekoru kırmak için çalışacağız. Bizim amacımız teröre karşı sevgi, barış ve kardeşlik halkası oluşturmaktı. Rekor kırılamasa da biz bu halkayı oluşturduk." diye konuştu.