28 Mart 2024 PerÅŸembe

Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Şenlikleri için geri sayım

EkÅŸioÄŸlu Vakfı 22. Ovit Yayla Åženlikleri bu yıl 12-14 AÄŸustos 2022 tarihleri arasında bölgenin kültürü, el sanatları, yaylacılık geleneÄŸi, mutfağı, folkloru ve yöresel kıyafetleri ile sanatının yaÅŸatılacağı özel etkinliklerle gerçekleÅŸtirilecek. Karadenizli sanatçıların yanı sıra sevilen müzik grubu Pinhani de yaylada sahne alacak.

EkÅŸioÄŸlu Vakfı 22’inci Ovit Yayla Åženlikleri bu yıl 12-14 AÄŸustos 2022 tarihleri arasında Rize’nin Ä°kizdere ilçesi ile Ovit Yaylası’nda düzenlenecek. Bu yıl ÅŸenliklerde bölgenin kültürü, el sanatları, yaylacılık geleneÄŸi, mutfağı, folkloru ve yöresel kıyafetleri ile sanatı öne çıkarılacak. Åženliklerde yayla göçünün canlandırılmasından, Rize Bezi defilesine, el sanatları atölyelerinden, atma türkü geleneÄŸinin yaÅŸatılmasına, halk oyunlarından, Rize ve Ä°kizdere yöresi lezzetlerinin tanıtılmasına kadar birçok etkinlik düzenlenecek.
Pinhani sahne alacak
Sevgi EkÅŸi’nin sunacağı ÅŸenliklerde, Osman Akbulut, Kemal Yılmaz, Ahmet EkÅŸioglu, Sebihan Altunay, Gökhan Can BoÅŸnakoÄŸlu, Fırat Cenk EkÅŸioÄŸlu, Hamza Albayrak ve ekibi, Ceren Ece Öksüz, Aslıhan Çiçek, Ä°slam Yıldız, Serhan Ä°lbeyi, Yasemin Yıldız ile sevilen müzik grubu Pinhani sahne alacak. 12 AÄŸustos Cuma günü Ä°kizdere ilçe futbol sahasında akÅŸam düzenlenecek konser etkinlikleri ile baÅŸlayacak ÅŸenlikler, 13 ve 14 AÄŸustos Cumartesi ve Pazar günleri ise Ovit Yaylasında sürecek.
‘Kültürel deÄŸerler ön planda olacak’
EkÅŸioÄŸlu Vakfı BaÅŸkanı Süleyman EkÅŸi, pandemi nedeniyle ara verilen ÅŸenliklerin bu yıl 22’incisini gerçekleÅŸtireceklerini belirterek, “EkÅŸioÄŸlu Vakfı Ovit Yayla Åženliklerinde bu yıl bölgemizin kültürel yaÅŸantısını, geleneklerini, yaylacılığı, lezzetleri, folkloru, el sanatları, ahÅŸap oymacılığı, Rize bezi kıyafetleri ve atma türkü geleneklerini gelecek kuÅŸaklara aktarmak için çeÅŸitli etkinlikler düzenleneceÄŸiz. Bölgemiz yaÅŸamında önemli bir yere sahip yayla göçü geleneÄŸini yaÅŸatacağız. Karadeniz’in çalışkan kadınlarının el emeÄŸi ürünlerini sergileyeceÄŸiz. ÅženliÄŸe katılanlar unutulmaya yüz tutmuÅŸ geleneksel ürünler ve el iÅŸlemelerini tanıyacak” dedi.
EkÅŸi, Karadenizli sanatçıların yanı sıra ünlü müzik grubu Pinhani’nin sahne alacağı EkÅŸioÄŸlu Vakfı 22’inci Ovit Yayla Åženlikleri’ne tüm vatandaÅŸları davet etti. 
Åženlik programı ise ÅŸöyle:

12.08.2022 CUMA – YER Ä°KÄ°ZDERE FUTBOL SAHASI
Konserler (Saat 19.00)
Kemal Yılmaz
Gökhancan BoÅŸnakoÄŸlu
Fırat Can Ekşioğlu
Ahmet EkÅŸioÄŸlu

13.08.2022 CUMARTESÄ° -  YER: OVÄ°T YAYLASI
Saat 11.00 Yayla göçü geleneÄŸinin canlandırılması
El sanatları stantlarının açılışı ve gezilmesi
Cimil Çorabı Örme Standı ziyareti
Atma Türkü Åžöleni 
Altın ödüllü yarışmalar 
Konserler
Ahmet EKŞİOĞLU
Sebihan ALTUNAY
Ä°slam YILDIZ
Aslıhan ÇÄ°ÇEK
Yasemin YILDIZ

14.08.2022 PAZAR -  YER: OVÄ°T YAYLASI
Saat 11.00
Osman AKBULUT Konseri
Altın ödüllü yarışmlar 
El sanatları stantlarında uygulaması 
Ä°kizdere Lezzetleri sergisi 
Halk oyunları gösterisi 
Rize Bezi Defilesi
Konserler
Ceren Ece ÖKSÜZ 
Aslıhan Çiçek Konseri
Serhan Ä°LBEYÄ°
PÄ°NHANÄ°

Burs Başvuruları
Dergiler
Hesap Numaraları
Ãœye GiriÅŸi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.278,57 32,3145 35,1176 8.863,66