19 Nisan 2024 Cuma

Ekşioğlu Vakfı’ndan Rize ziyaretleri

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, 12-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Ekşioğlu Vakfı 22’inci Ovit Yayla Şenlikleri öncesinde Rize protokolü ile bir araya geldi.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi ile Ekşioğlu Vakfı Meclis Yönetim Kurulu Üyesi M. Hamza Ekşi, Rize protokolünü ziyaret etti. Heyet, Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Dedebağ, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ile bir araya geldi. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, görüşmelerde bu yıl 22’incisi düzenlenecek olan Ekşioğlu Vakfı 22’inci Ovit Yayla Şenlikleri hakkında bilgi verdi, protokolü davet etti. Ekşi, şenlikler öncesinde 12 Ağustos Cuma günü Ovit Yaylası’ndaki Hacı Hakkı Ekşi Camii’nde şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okutulacağını belirtti.

Görüşmelerde pandemi nedeniyle 2 yıl şenliklere ara verdiklerini hatırlatan Ekşi,  “Pandemi sonrası yeniden şenliklerimizi sürdürüyoruz. Ovit Yaylası’nda her yıl bölgenin en kapsamlı ve yoğun katılımlı şenliklerini düzenliyoruz. Bu yıl 12-14 Ağustos tarihleri arasında 22’incisi düzenlenecek şenliklerde bölgenin kültürü, el sanatları, yaylacılık geleneği, mutfağı, folkloru ve yöresel kıyafetleri ile sanatı öne çıkarılacak, Karadenizli sanatçıların yanı sıra ünlü müzik grubu Pinhani sahne alacak. Amacımız bölge halkının yaylacılık kültürünü yaşaması, stantlardan alış veriş yapması, Karadenizli sanatçılar eşliğinde gönüllerince eğlenmesi, birlik ve beraberliğin sürdürülmesine katkı sağlamaktır” dedi.

‘Yayla göçü geleneğimizi yaşatacağız’

Şenliklerde yayla göçü geleneğinin yaşatılacağını kaydeden Ekşi, “Bölgemiz yaşamında önemli bir yere sahip yayla göçü geleneğini yaşatacağız. Yaylacılarımızla birlikte büyük ve küçükbaş hayvanları ile yayla göçüne gerçekleştireceğiz. Yine Karadeniz’in çalışkan kadınlarının el emeği ürünlerini sergileyeceğiz. Şenliğe katılanlar unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ürünler ve el işlemelerini tanıyacak. 12 Ağustos’ta İkizdere ilçe merkezinde düzenlenecek konser etkinlikleriyle başlayacak şenliklerimiz 13-14 Ağustos tarihlerinde ise Ovit Yaylasında devam edecek” ifadelerini kullandı.

İkizdere’de Turizm ve Meslek Yüksekokulu talebi

Başkan Ekşi görüşmelerde ayrıca İkizdere Vadisi’nin doğal güzellikleri ile turizm potansiyeline dikkat çekerek, üniversite bünyesinde kurulacak bir turizm ve otelcilik meslek yüksekokulunun bölge turizminin gelişimine önemli katkı sağlayacağına yer verdi. İlçede halihazırda termal kaplıca otelli olduğunu hatırlatan Ekşi, kurulacak yüksekokulla birlikte bölgedeki turizm tesislerinin de nitelikli ve donanımlı ara eleman ihtiyacının da karşılanabileceğini, mezunların kolayca istihdam edilebileceğini sözlerine ekledi.

Protokol üyeleri de düzenlenecek şenlikler için Ekşioğlu Vakfı başkan ve yöneticilerine teşekkür etti.