19 Nisan 2024 Cuma

EKŞİOĞLU VAKFI, KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü düzenlenen programla kutlayan Ekşioğlu Vakfı yöneticileri, kadının toplumdaki önemine dikkat çekti. Ekşioğlu ailesinden Havva Ekşi Ekinci yılın annesi seçilirken, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, “Bizler de her yıl vakıf olarak cennet onların ayaklarının altında diyerek kadınlarımızı, eşlerimizi ve annelerimizi unutmuyoruz” dedi.
Türkiye ve Avrupa’nın 350 bin nüfusu ile en kalabalık ailelerinden biri olan Rizeli Ekşioğlu Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul’da kutlama programı düzenledi. Çekmeköy Tarihi Park Adana Restoran’da düzenlenen etkinliğe; Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Meclis Başkanı Mahmut Ekşi, Ekşioğlu, Ekşioğlu Kadın Kolları Başkanı Münevver Ekşi, İstanbul 1. Bölge Aday Adayları İbrahim Ekşi, Kadem Ekşi, Elif Ekşi, Necati Ekşi ile Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Ömer Ekşi ile aile fertleri katıldı.
“KADINLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı, ünlü organizatör Necati Selvitop’un sunumu ile gerçekleştirilen programda konuşan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Yıl boyu 12 ay kadınlarımızı vakıf olarak gerekse kendi ailemiz olarak çok önemli ve çok değerli buluyoruz. Manevi ilişkilerimizi sevgi ve saygımızı bir güne sığdırmamız mümkün değil. Ama bütün dünyada olduğu gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü daha sesli ve görüntülü bir kutlama programı çerçevesinde kutlanıyor. Bu vesileyle bizler de her yıl vakıf olarak cennet onların ayaklarının altında diyerek kadınlarımızı, eşlerimizi ve annelerimizi unutmuyoruz. Unutmamız da mümkün değil. Bu yıl da geleneğimizi sürdürerek Çekmeköy’deki tarihi mekanda Dünya Kadınlar Günümüzü kutlamak için bir araya geldik. Kadınlar Gününüz kutlu olsun” dedi.
MÜNEVVER EKŞİ, KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ
Ekşioğlu Vakfı Kadın Kolları Başkanı Münevver Ekşi, kadına şiddete dikkat çekerek, “Dünyada kadının zulüm gördüğü ülkemizde de gün geçmiyor ki bir kadınımız şiddete maruz kalmasın. Öldürülüyor, dövülüyor, sokağa atılıyor. Şiddete uğruyor. En son örneklerden birisi var ki Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan’ın ölümü içimizi acıttı. Yüreğimizi parçaladı. Ne kadar Kadınlar Günü kutlarsak kutlayalım önemli olan kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için köklü adımların atılmasıdır. Dilerim bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve ülkemizi idare eden değerli yöneticilerimiz köklü bir çözüm ararlar ve bulurlar. Dualarımız onlar için. Bu vesileyle tüm ailemizin, ülkemizdeki ve dünyadaki kadınların gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.
YILIN ANNESİ SEÇİLDİ
Bin bir türlü zorluklarla annesi ve iki ablasına bakan ve çocukları ile hayat mücadelesi veren evin hem erkeği hem kadını olan Havva Ekşi Ekinci, aile fertlerinin gönderdiği yaklaşık 9580 SMS oyu ile ‘Ekşioğlu Vakfı Yılın Annesi’ seçildi. Yılın annesi Havva Ekşi Ekinci’ye Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi çiçek ve hediye takdim etti.
AİLENİN ADAY ADAYLARI SAHNEDE
Aile bünyesinde çeşitli siyasi partilerde milletvekilliği için aday adayı olan İstanbul 1. Bölge Aday Adayları İbrahim Ekşi, Kadem Ekşi, Elif Ekşi, Necati Ekşi ile Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Ömer Ekşi selamlama konuşması yaparak, aile üyelerinden destek ve dua istedi.
Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı Mahmut Ekşi, 7 Haziran seçimleri öncesi ailelerinden aday olanlar ile ilgili şunları söyledi:
“Ailemiz Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük nüfusa sahip ailesidir. 3 AK Parti’den, 2 CHP’den çeşitli il ve bölgelerden milletvekili aday adayı arkadaşımız var. Hangi siyasi parti ailelerimizden aday gösterir ise bu önemli günde buradan sesleniyorum. Benim siyasi görüşüm belli. Ama bu aday adaylarımızdan kim hangi partiden aday gösterilirse ailemizin yüzde yüzü diyerek önümüzü kesmek istemem ama çoğunlukta oyunu o adaylarımızın partisine vermesini istiyorum. Bu da siyasi parti yetkililerine bir mesaj olsun.”
Mahmut Ekşi’nin konuşması kahvaltıya katılan bin kişi tarafından ayakta alkışlandı. Program, annelere çiçek ve günün anısına özel işlemeli havlu dağıtımı ile sona erdi.