20 Nisan 2024 Cumartesi

Rize'nin Ovit Dağı'nda Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenecek 20'inci Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri için geri sayım başladı. 10-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek şenlik öncesi Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı İbrahim Ekşi, Rize p

Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı İbrahim Ekşi, Rize'nin Ovit Dağı'nda 10-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 20'inci Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri öncesi Rize protokolü ile bir araya gelerek şenlik için davette bulundu. Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı İbrahim Ekşi, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ile Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın'ı ziyaret ederek şenliklere davet etti.

Vakfın kendilerine emanet edilen bayrağını yeni seçilen meclis üyeleri ile daha yükseklere çıkaracaklarını ifade eden Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı İbrahim Ekşi,  Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı İbrahim Ekşi, Rize'nin Ovit Dağı'nda 10-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 20'inci Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri öncesi Rize protokolü ile bir araya gelerek tüm hemşerilerini beklediklerini söyledi. Şenlikler kapsamında 10 Ağustos Cuma günü Cuma namazı sonrası Ovit'te Hacı Hakkı Ekşi Camiinde Rize Müftülüğü ile birlikte Yaylalarda Kuran Ziyafeti programının gerçekleştirileceğini belirten İbrahim Ekşi, "11 ve 12 Ağustos tarihlerinde ise sanatçılarımızın katılımı ile şenlik programını icra edeceğiz. Rize protokolünün de katılacağı Geleneksel Ovit Yayla Şenliklerimize tüm halkımızı davete diyoruz" dedi.

ŞENLİK PROGRAMI BELLİ OLDU

Rize'nin Ovit Dağı'nda 10-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 20'inci Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri programı belli oldu. Program şöyle:

10 Ağustos Cuma Günü

Hacı Hakkı Ekşi Camiinde Yaylalarda Kuran Ziyafeti Programı (Rize Müftülüğü)

11 Ağustos Cumartesi Günü

Sanatçılar Aslıhan Çiçek, Herem, Hamza Albayrak Konserleri (13:00)

12 Ağustos Pazar Günü

10:00 Aslıhan Çiçek konseri