19 Nisan 2024 Cuma

28.Olağan Genel Kurulumuz Büyük Çamlıca Ferah Koleji'nin Konferans Salonunda Gerçekleştirildi.

Vakfımızın 28 Olağan Genel Kurulu 27 Ocak 2019 tarihinde saat 13 :00 de İstanbul Çamlıca'da bulunan Ferah Büyük Çamlıca Koleji’nin konferans salonunda  toplandı.   Ailemizin geleceği olan çocuklarımıza bizlerden miras olarak kalacak aile bağlarımızı yitirmemek temel gayemizdir. Bu hususta toplantımızı katılımlarıyla renklendiren aile büyüklerimize ve gençlerimize  teşekkürü borç biliriz.

Vakıf senedimizin  9. Maddesinin a bendi her yıl Ocak ayı içinde vakfımızın genel Kurulu'nun yapılmasını emreder. Vakıf organlarının seçimi her 4 yılda bir yapılsa da Mali Genel Kurulumuz Vakıflar yasası ilgili yönetmelikler ve vakıf senedimizin ilgili hükümleri uyarınca, her yıl Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilir. Ara yıllarda yapılan Genel Kurulumuz ise vakfımızın mali sosyal ve kültürel etkinlikleri ile gelecek yıl yapılması planlanan hizmetlerin görüşülmesi amacıyla toplanır.

27 Ocak 2019 yılı Genel Kurulumuz, bu nedenle Mali Genel Kurullarımız arasında bulunmaktadır. Ailemizin soy kütüğüne bağlı soyadı Ekşi ya da Ekşioğlu olanların dışında değişik soyadı taşıyan tüm Akrabalarınız hiç kuşkusuz vakfımızın tabii üyesidirler. Türkiye'nin en büyük ailelerinden biri olduğumuz kesindir. Ancak tüm bu aile bireylerini Genel Kurul üyesi olarak göstermenin, fiziken  getirdiği zorluklar  dikkate alınarak, Genel Kurul  üye sayısı sınırlı tutulmuştur. Vakfımızın yetkili organları nezdinde resmi üyelerimiz ile tabii üyelerimiz arasında fikir beyan etme açısından fark gözetilemez. Ancak Genel Kurulda resmi üyelerimizin oyları geçerli sayılır. 1991 yılında kurulmuş olan Ekşioğlu Vakfı yaklaşık 28 yıldan beri , olabildiğince aktif ve coşkulu bir şekilde amaç edindiği, aktiviteleri yerine getirmektedir.

Genel Kurullarımız bir zorunluluğun ötesinde, adeta Ailemizin bir araya gelmesini sağlayan sosyal yönü ağır çok önemli bir etkinlik olarak nitelendirilir. İstanbul ve çevresinde ikamet etmekte olup uzun süre görüşme olanağı bulamayan akraba bireylerimiz genel kurullarda bir araya gelme olanağı bulurlar. Dikkatler Genel Kurul gündeminde olsa da içten içe hal hatır sorulur sıla hasreti paylaşılır. Yayla anıları gençlik ve çocukluk yıllarına gidilerek geçmişler yeniden yaşanır. Bu nedenledir ki Genel Kurul salonlarımız üyelerimiz için çok değerli mekanlar olarak adlandırılır. Genel Kurullarımıza bu nedenle genel kurul üyeliği bulunmayan aile bireylerimizde severek ve isteyerek katılmayı arzu eder.

Divan Kurulu 4 Kişiden Oluştu

Yapılan açık oylamada , Genel Kurul Divan Başkanlığına Vakıf Meclis Başkanımız ve aile büyüğümüz Sayın İbrahim Ekşi getirilirken , Divan Başkanı Vekilliğine sayın Şeref Ekşi Divan Katipliği ne ise  Sayın Zübeyde Ekşi Güloğlu ve Hamza Ekşioğlu getirildi.

Divan başkanlığına seçilen İbrahim Ekşi genel Kurul Üyelerine  hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. Her yıl gelenek niteliğinde süregelen Genel Kurul toplantımız, her ne kadar aile  meclisi  niteliğinde olsa da nizam ve kurallara uyulmaması söz konusu olamaz, Aile büyüklerimizin önderliğinde emin adımlarla geleneklerine bağlı ve milli duygularını sahip çıkan bir  nesil yetiştirmeliyiz ,Milli değerlerini korumayı başaramayan bir nesil Şüphesiz ki kaybolmaya yüz tutacaktır dedi.

Divan başkanımız Sayın İbrahim Ekşi önderliğinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve Ebediyete intikal eden Aile büyüklerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ,ardından İstiklal Marşı'mız  ve dua okundu. vakıf senedimizin maddelerine riayet ederek gerçekleştirdiğimiz 28 olağan genel kurul toplantımız her yıl olduğu gibi belli bir düzen ve ihtimamla gerçekleşti. Gündem maddelerini ve ardımızda bıraktığımız koca 1 seneyi gözden geçirerek toplantımızın akışını sağladık .

Ekşioğlu Vakfı 28 Olağan Genel Kurul toplantısında katılımın yoğunluğu gözlerden kaçmadı. Yoğun ilgi gören toplantıda, gündem maddeleri incelendi.Değerli üyelerimizin görüş ve fikirleri dinlendi.Yapılan ve yapılması planlanan etkinlikler gözden geçirildi. Toplantının Gündem Maddeleri ;

1-Açılış

2-Divan Kurulunun  oluşturulması

3-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

4-Gündemin okunması ve oylanması

5-2018 yılı faaliyet raporu bilanço ve gelir gider tablosunun okunması

6-2018 yılı Denetleme Kurulu Raporunun Okunması

7-Raporlar Üzerine görüşmeler

8-Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulunun İbrası

9-2019 yılı çalışma programı ve taslak bütçesinin okunması

10-2019 yılı Çalışma programı ve taslak bütçesinin görüşülüp oylanması

11-Boşalan Meclis Üyeliklerinin yerine yeni Meclis üyelerinin seçimi

12-Öneriler ve değerlendirmeler.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi, gündem maddelerinin özenle ele alındığı bir programa imza attık…

Ekşioğlu Vakfı 28. Olağan Genel Kurul toplantısında. Yönetim Kurulu  Muhasip üyemiz  Galip Can Ekşioğlu 1 Ocak 2018 - 31 Aralık 2018 tarihleri arası yıllık faaliyet raporunu , Bilanço ve Gelir Gider Tablosu nu  okudu. Dolu dolu geçirilen bir yılın ardından düzenlenen kurulda merak edilen sorular cevap buldu.

EKŞİOĞLU VAKFI 01.01.2018-31.12.2018 Tarihleri ARASI BİR YILLIK

FAALİYET RAPORU

Vakıf senedimizin 3. maddesinde sıralanan “AMAÇ ve KONULARDAKİ” hizmetler, 2018 yılında da öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur . Vakıf gelirleri, bağışlar, Vakıf Meclisi  ve yönetim kurulunun destek ve katkılarıyla oluşturulan kaynaklar ,vakıf senedimizin amir hükümlerine göre kullanılmıştır.

Şöyle ki;

1-2018 yılı içerisinde, Yönetim Kurulu Başkanlığımıza intikal eden toplam 10 adet sözlü yada yazılı talepler, değişik tarihlerde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantılarında gündeme alınıp, makul ve geçerli görülen talepler karşılanmıştır.

2- Leyla Ekşi Açıkelim Başkanlığında Kadınlar Kolumuz aktivitelerini sürdürmeye devam etmektedirler. Bu vesileyle kendilerine başarılar diliyoruz.

3-Kadınlar Kolumuz,  görevlerine başlamalarıyla birlikte, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşamakta olan aile bireylerimizi ziyaret edip, vakfımızla olan ilişkilerini ve diyaloglarını geliştirmeye çalışmıştır.

4- Vakfımıza başvuruda bulunan ,  Göz ameliyatı olacak   kişinin ameliyatı yaptırılıp sağlığına kavuşmasına  vesile olunmuştur . Yatağa  Bağımlı bir akrabamız için  evinde rahat hareket etmesi için gereken  hastahane yatağı ve tekerlekli sandalye alınıp  kendisine takdim edilmiştir.  Maddi durumu iyi olmayan ailelere desteklerde bulunulmuştur.

5-2018 yılı Ramazan etkinlikleri kapsamında Rize Belediyesinin İftar Çadırında Rizeli yoksul ve muhtaçlara yönelik 3000 kişilik 7  gün boyunca,  İkizdere Öğretmen evinde ise  3 gün süre ile iftar yemeği verildi.

6-Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere vakıf temsilciliklerimize, Şehit ailelerimize  yardım paketleri gönderildi.

7- Ramazan Ayında İstanbul da buluşamayan ailelerimiz için Alemdağ Temsilciliğimizde  800 Kişilik iftar yemeği verildi.

8- Tüm şehitlerimiz adına  ve ailemizden vefat eden tüm ölmüşlerimiz için  Ovit Yaylasında bulunan, Hacı Hakkı Ekşi Camiinde mevlüt  okutuldu. Kurani Kerim  dağıtımı ve İkramlarda bulunuldu.

9- Yaşlılar Haftasında, Kadınlar Kolumuz Ailemizdeki büyüklerimizi hediyeleriyle birlikte ziyarete gittiler.

10 -Çocuklarımıza hayırseverliği yardımlaşmayı aşılamak adına okullarda kampanyalar başlatıldı. Maddi durumu iyi olmayan köy okullarına giden çocuklarımız için kıyafet, bot, mont kampanyası yapılarak imkanları kısıtlı çocuklarımıza  dağıtımı yapıldı.

11-Vakfımıza bireysel gelen talepler üzerine evlerine gidilip kontrol edildikten sonra eşya, giyim ve gıda yardımları yapılmıştır.

12-vakfımızdan talepte bulunan İkizdere Atatürk İlkokuluna  50 adet çanta , ve dağıtılmak üzere hikaye kitapları ve kırtasiye malzemeleri gönderildi.

13- Vakfımızdan talep de bulunan 50 adet köy okuluna kırtasiye temizlik ve oyuncak bağışında bulunuldu . Toplamda 10.000 kitap 100 koli kırtasiye malzemesi çanta , ve 30 kolide oyuncak gönderildi.

14-Vakfımız tarafından organize edilen, her yıl Ağustos ayının 2. Pazar günü yapılan ve gelenekselleşen Ovit Yaylası Şenliklerimiz  11-12 Ağustos tarihlerinde 2 gün süre ile yapıldı.

15-Bu yıl da başta cenaze duyuruları olmak üzere, ailemizle ilgili bilgilendirmeler ve kutlamalar kısa mesaj yoluyla akrabalarımızın cep telefonlarına ulaştırılmaya devam edildi.

Aile bireylerimizin ölüm haberleri kısa mesaj yoluyla duyurulurken, ayrıca cenaze evlerine  taziyeye ve cenazelere muhakkak gidildi ve cenazeler de kurani kerim dağıtıldı.

16- “Ekşioğlu Vakfı Dergisi”nin yapılıp dağıtımı 2018 yılında da devam etmiştir. Vakıf Meclisimizin ve Yönetim Kurulumuzun belirlemiş olduğu yayın ilkelerinden hiç ödün vermeden ve de hiç bir siyasi görüşün renklerini üzerinde taşımadan, sadece, vakfımızın aktivitelerini duyurmayı, doğup büyüdüğümüz yörelerimizin turistik değerlerini tanıtmayı ve aile içi haberleşmeyi amaçlayan Ekşioğlu Vakfı Dergisi, tarafsız, ilkeli, aile içi hassasiyetleri de dikkate alarak yayın varlığını etkin bir biçimde sürdürmektedir.

17-Şehit Aileleri Derneğine 50.000 tl Bağışta bulunuldu.

18-Vakıf Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz Bürokrat ziyaretleri yapmıştır.

19- Vakfımız Rize Spora Destek olmuştur

20- Gençlik Kolumuz Ramazan Bayramında Yetim Ve Öksüz Çocuklara Giyim Fişi alarak dağıtmıştır. Gençlerimiz Araştırmacı yazar Abdurrahman Uzun’u getirerek Çamlıca Kolejinde konferans düzenlemişlerdir.

21 –Bu zamana kadar yaptıklarımızın en önemlisi de; Ailemizin yıllardır hasretini çektiği, vakıf merkezi olarak İstanbul’da tüm ailemizin kullanabileceği, etkinlikler yapabileceği kısaca tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak, Vakfımızın finansal bağımsızlığını sağlayacak tesis için çalışmaları başlattık ve vakfımızın öncelikli olarak tüm imkanlarını bu amaca yönelttik. Bildiğiniz üzere Çekmeköy Taşlıtepe deki 54 dönümlük araziyi vakfımız adına kiraladık. Vakfımız adına kazandırılan bu tesisin tüm proje ve planları ruhsat izinleriyle birlikte imalata başlanacak surette hazır durumdadır ve bu proje tüm yönleriyle mevcut meclise sunulmuştur. İçinde her türlü sosyal ve ticari ihtiyaca cevap verecek imkanların bulunduğu bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan bütçe 12.000.000. TL olarak hesaplanmaktadır. Projenin içinde yapılacak olan sosyal tesis binalarımızı ailemizdeki hayırsever akrabalarımız yapmayı taahhüt etti. İnşallah sizlerin de destekleriyle birlikte 2020 yılı içinde yerimize kavuşacağız. Tesislerin İçerisinde bulunan  Market Projesi Sabahattin Ekşi Tarafından ,camii projesi Miktat Ve Mustafa Ekşi Kardeşler tarafından yaptırıldı. Açılışı Şubat ayı İçerisinde yapılacaktır.

Ancak maalesef böyle büyük bir projenin hayata geçirilmesi kolay bir iş değil. Bu noktada Vakfımızda vazife alan tüm akrabalarımızın aktif katılımına ihtiyaç bulunmaktadır. Bugüne değin Meclis üyelerimizin bir kısmı toplantılara iştirak edemese de, maddi olarak destekte bulunamasa dahi Vakfımızın yukarıda bahsi geçen rutin faaliyetleri gerek mevcut yönetim kurulu gerekse de geçmiş dönem yönetim kurulları tarafından maddi olarak ve emek olarak telafi edilerek Vakfımızın faaliyetleri herhangi bir aksaklığa mahal vermeden devam ettirilmiştir. Ancak gerçekleştirilmek istenen Tesis Projemiz için  tüm meclis ve Ailemizin emek ve maddi birlikteliğine azami desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Hali hazırda uzun yıllardır Vakfımızın değişik organlarında görev yapmış birçok büyüğümüz ve akrabalarımıza bugüne kadar gösterdikleri tüm katkılardan dolayı Ailemiz adına teşekkür ederiz.

Özetle çalıştığımız faaliyet raporumuza ilişkin eleştirileriniz, 2019 yılı faaliyet dönemine ışık tutacaktır. Önerilerinizden, bilgi ve birikimlerinizden yararlanarak, vakfımızın daha ileri bir noktaya taşınması hiç kuşkusuz gelecek Yönetim Kurulu’nun ve tüm aile bireylerimizin arzusu ve öncelikli görevidir.

Çalışmalarımıza destek olan tüm Ekşioğlu Ailemize teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.

EKŞİOĞLU VAKFI  YÖNETİM KURULU

570-GEÇMİŞ YIL KARLARI

329.921,60

253-TESİS MAKİNA VE CİHAZLAR

580-GEÇMİŞ YIL ZARARLARI (-)

134.161,10

255-DEMİRBAŞLAR

84.291,16

591-DÖNEM NET ZARARI (-)

60.256,78

257-BİRİLMİŞ AMORTİSMAN (-)

82.914,34

259-VERİLEN AVANSLAR

201.375,99

201.375,99

EKŞİOĞLU VAKFI  01.01.2018- 31.12.2018 GELİR GİDER  TABLOSU

YEMEK GİDERİ

2.807,80

YÖNETİM GELİRLERİ

183.360,00

ELEKTRİK GİDERİ

1.513,58

MECLİS AİDATLARI

120.313,20

TELEFON GİDERİ (SMS DAHİL)

8.924,91

GİDER FAZLASI (GEÇİCİ)

60.256,78

435.963,42

Gündemin 6. Maddesine geçildi . Denetleme Kurulu Raporunu Onur Hamza Ekşioğlu Okudu.

EKŞİOĞLU VAKFI

DENETLEME KURULU RAPORU

Ekşioğlu Vakfı’nın 01.01.2018–31.12.2018dönemine ait defter kayıtları,bilanço ve gelir gider tabloları sosyal ve kültürel faaliyetleri, Vakıflar yasası, vergi yasaları ve Muhasebe kuralarına göre incelenmiş, aşağıda belirtilen sonuçlar tespit edilmiştir.

1-EkşioğluVakfı’nın Faaliyetleri için gerekli yasal defter ve ticari belgelerin süresi içinde noter onayları yaptırılmıştır.

2-Vakfın gelir kalemlerini oluşturan bağışlar, sosyal faaliyet gelirleri, aidat gelirleri ayrıntılı ve belge düzenine uygun olarak yapılmıştır.

3-Gelir ve gider faaliyetlerinin mütevelli heyetinin gözetiminde Yönetim Kurulu kararları doğrultusunda düzenli kontrol edilerek yapıldığı tespit edilmiştir.

4-Ticari defterler ve faaliyet belgeleri üzerinde yapılan incelemelerde, kayıtların muhasebe kurallarına uygun olarak yapıldığı,harcamaların ve gelir faaliyetlerinin usulüne uygun olarak düzenlendiği, ilgili defterlere işlendiği tespit edilmiştir.

5-Tüm harcamaların Vakfın amacına uygun ve konumunu güçlendirecek şekilde yapıldığı tespit edilmiştir.

6-Vakıf amaçlarına uygun sosyal etkinlik ve tanıtım konusunda başarılı çalışmalar yapmıştır. Bu etkinliklerini uluslar arası boyuta taşıyarak , ülkemizin saygın vakıflarından biri haline gelmiştir.

7-Onaylı defter kayıtlarının, bilanço ve gelir- gider tablosuna uygun olarak aktarıldığı, yevmiye düzenlendiği tespit edilmiştir.

8-Bu döneme ilişkin Bilanço, gelir- gider tablosunun onanması ve Yönetim Kurulunun aklanması yönündeki görüşümüzü Genel Kurulun takdirine arz ederiz.

Gündemin 7. Maddesine geçildi.
            2018  yılı Faaliyet Raporu, 2018  yılı Gelir Gider Tablosu ,2018  yılı Bilançosu ve 2018  yılı Denetleme Kurulu  Raporları üzerine görüşme açıldı. Raporlar üzerine söz alıp almak istemeyenler olup olmadığı soruldu. Söz almak isteyen olmadığından, Gündemin 8. Maddesine geçildi
            2018  yılı Faaliyet Raporu ,Gelir Gider Tablosu ve 2018 yılı Bilançosu 2018 yılı Denetleme Kurulu Raporu oy birliği ile ibra edildi. Yönetim aklandı.

Gündemin 9. Maddesine geçildi.
Galipcan Ekşioğlu  2019 yılına ilişkin Çalışma Programını ve  ardından 2019  yılına ait Taslak Bütçeyi okudu.

2019 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

Vakıf Yönetim Kurulumuz 2019 yılında faaliyetlerini, olanaklar ve akrabalarımızın desteği ölçüsünde, vakıf senedindeki hedef ve amaçlar doğrultusunda, sürdürmeyi amaçlamaktadır.

Şöyle ki;

*Yönetim Kurulumuz, Başkanı’nın önderliğinde oluşturulan hedef ve vizyonun,  vakfın tüm organlarında köklü gelenek olarak yerleşmesi için, 2019yılında tüm gayret ve çabasını gösterecektir.

*Vakıf gelirlerini artırarak, maddi durumu yetersiz lisans öğrencilerine sağlayacağımız burs sayısının artırılmasına çalışılacaktır. Vakfın tüzükte de yazılı işlevlerinden en önemlisi, başarılı ama olanakları yetersiz gençlerin eğitimine katkıda bulunmaktır. Eğitimli bir nesil, aile ismimizin başarılarla öne çıkması demektir.

*Akrabamız Merhum Mehmet Fuat Ekşioğlu tarafından bağışlanan arsanın, Hukuksal işlemleri ve Büyükşehir Belediyesinde takibi süren imar planlaması sonuçlandırılmaya çalışılacaktır.

*Ailemizle ilgili, başta cenaze duyuruları olmak üzere yapılan bilgilendirme ve kutlamalar kısa mesaj yoluyla, akraba cep telefonlarına ulaştırılmaya devam edilecektir.

*Yönetimimizce geleneklerimizde var olan, akraba ölümlerinde cenazelere muhakkak katılmaya özen gösterilecek, cenazelere çelenk  gönderimine ve ikramlarımıza  devam edilecektir.

*Vakıfımızın her yıl düzenlediği iftar organizasyonları önümüzdeki Ramazan Ayında  da tekrar edilecektir.

*Bununla birlikte, yer yıl düzenlenen çeşitli aktivite ve sosyal etkinliklerde aynı kararlılık ve coşkuyla gerçekleştirilecektir.

*En değerli varlıklarımız  olan annelerimiz, kadınlarımız ve kızlarımız için, 8 Mart Dünya Kadınlar Günün de, günün anlam  ve önemine binaen etkinlikler yapılacaktır.

*Geleneksel Bahar Şenlikleri Haziran ayında, Yönetim Kurulunun belirleyeceği bir tarih de vakfımıza ait olan Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi tesislerimizde organize edilecektir.

*Yine geleneksel Ovit Yayla Şenlikleri Ağustos ayında,  Yönetim Kurulumuzun belirleyeceği takvim ve içerik dahilinde tekrar edilecektir.

* Vakfımıza gelen dilekçeler yardım komisyonu tarafından incelenecek gerekli görüldüğünde yardımlar devam edecek

*Ailemizin yıllardır hasretini çektiği, vakıf merkezi olarak İstanbul’da tüm ailemizin kullanabileceği, etkinlikler yapabileceği kısaca tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak, Vakfımızın finansal bağımsızlığını sağlayacak tesis için çalışmalarımız devam edecek ve 2020 yılında  bitirmeye çalışacağız.

EKŞİOĞLU VAKFI YÖNETİM KURULU

EKŞİOĞLU VAKFI 2019 YILI TASLAK BÜTÇESİ

1-BU TASLAK BÜTÇE 2019 YILI TASLAK BÜTÇESİDİR

2-YÖNETİM KURULU GİDERLER ARASINDA AKTARIM YAPMAYA YETKİLİDİR.

3-VAKIF MECLİSİ ,YÖNETİM KURULU TEKLİFİ İLE ,KAYNAĞINI BULMAK KOŞULUYLA GİDER BÜTÇESİNE EK GİDER KOYMAK ÜZERE KARAR ALMAYA YETKİLİDİR.

SIRA NO

900.001,00 TL

YEKÜN

900.001,00 TL

Gündemin 10. Maddesine geçildi.
            2019 yılına ilişkin Çalışma Programı ardından 2019  yılına ait Taslak Bütçe oylamaya tabi tutuldu . oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 11. Maddesine geçildi.

Boşalan Meclis Üyelerimizin yerine vakıf meclisinde görev almak isteyenler soruldu.  Aşağıda İsimleri yazan üyelerimiz görev almak istedikleri ni beyan ettiler .Genel Kurul  üyelerimize soruldu  ve kabul edildi.

Asil Meclis Üyelerimiz

Yedek Üyelerimiz