24 Nisan 2024 Çarşamba

2640 rakımlı Ovit Yaylası’nda ‘Demokrasi Şöleni’ düzenlenecek

Muhammet KAÇAR/İKİZDERE, (Rize), (DHA) – RİZE’nin İkizdere İlçesi’nin 2640 rakımlı Ovit yaylasında, Ekşioğlu Vakfı tarafından 13-14 Ağustos tarihlerinde ‘Demokrasi Şöleni’ düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, 15 Temmuz tarihinde ülkede hain odaklarca gerçekleştirilen darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajı vermek amacıyla Ovit yaylasında ‘Demokrasi Şöleni’ düzenleyeceklerini açıkladı. Ekşi, “Bu yıl 18’incisini düzenlemeyi amaçladığımız Ovit Yayla Şenliklerini, ülkede haince planlanan darbe girişimi sonrası ‘Demokrasi Şöleni’ havasında gerçekleştirme yönünde karar aldık. Türkiye’nin geçtiği zor günlerde her zaman olduğu gibi demokrasinin yanında olacağız. 13-14 Ağustos tarihlerinde Ovit Yaylasında Rize İl Müftülüğü ile İkizdere İlçe Müftülüğü katkılarıyla tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okutulacak. Geceyi Ovit yaylasında, demokrasi nöbeti tutarak çadırlarda geçireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da vurgu yaptığı birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstereceğiz. Sanatçılarımız da şölene katılarak destek verecek” dedi.

Ekşi, şölende 50 bin Türk bayağı ile 20 bin Türk bayrağı logolu tişört dağıtacaklarını  söyledi.