25 Nisan 2024 Perşembe

Karasu'da İftar

Ekşioğlu Vakfı’nın, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ekşi’nin katkılarıyla düzenlediği İftar daveti Karasu Doğa Restaurant’ta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İftar öncesi ilahiler ve dualarla başlanan ve Ekşioğlu Vakfı Geleneksel Bahar şenliklerinin Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle iptal olmasının ardından İftar programı olarak düzenlenen etkinlikte, Ekşioğlu Vakfı meclis, yönetim kurulu ve gençlik kolu üyeleri de hazır bulundu.

Sakarya ve çevre iller ile Karasu protokolünün de katılım sağladığı ve Vizyon Türk kanalından canlı olarak yayınlanan etkinlikte Başkan Ali Ekşi, Meclis Başkanı Mahmut Ekşi, Yönetim Kurulu Başkan vekili Kadem Ekşi ve Gençlik Kolları Başkanı Ercan Ekşioğlu da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi. 

Başkan Ali Ekşi Herkesi 2014 Ovit Yayla Şenlikleri’ne davet etti.

Ekşioğlu Vakfı Karasu iftar programına katılanlara yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Ali Ekşi, Ekşioğlu Vakfı’nın etkinlikleri hakkında bilgi verirken, bundan sonra gerçekleştirilecek programlar hakkında da bilgi vererek bu programlarda aile bireyleri ile birlikte olmaktan mutluluk duyacağını dile getirdi. 1-3 Agustos 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Ovit Yayla Şenlikleri’nin canlı ve coşkulu bir biçimde gerçekleşeceğini belirten Başkan Ali Ekşi, uluslararası bu etkinliğe tüm Ekşioğlu Ailesi bireylerinin ve Ekşioğlu dostlarının davetli olduğunu bildirdi.

“Örflerimizi ve adetlerimizi komşularımızı kırmadan ve onlarla birlikte yaşatmaya devam edeceğiz”

Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı Mahmut Ekşi gerçekleştirdiği konuşmasına herkesi selamlayarak başlarken,Sakarya’nınKarasu ve Kocaali İlçeleri’nde Ekşioğlu Aile bireylerinin yoğun olarak yaşadığını hatırlattı.

Ekşioğlu Ailesi’nin kalabalıklığından ve bazılarının İkizdere köylerinden zamanla farklı yerlere göç ettiğinin altını çizen Mahmut Ekşi, “Karasu’ya gelen akrabalarımız gibi biz de Üsküdar’a, Kadıköy’e Kartal’a, Zeytinburnu’na Bakırköy ve diğer İstanbul ilçelerine geldik ve oralarda yuva kurduk, yurt edindik, çoluğumuz çocuğumuz oldu. Bu şekilde de hayatımızı idame etmeye devam ediyoruz. Ben buradan Ekşioğlu Ailesi’nin her bireyine şöyle naçizane bir tavsiyede bulunuyorum; gittiğimiz her yerde lütfen oradaki komşularımızla iyi geçinelim. Onların örf ve adetlerine saygı, sevgi gösterelim. Onlar nasıl bizi sevgiyle bağırlarına bastılarsa biz de onlarla iyi geçinelim; çünkü artık buralar bizim vatanlarımız oldu. Köyümüzden getirdiğimiz örfümüzü adetlerimizi de buradaki insanları kırmadan ve onlarla birlikte yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi. Mahmut Ekşi konuşmasını etkinlikte katkıları bulunan Kemal Ekşi ve Hasan Ekşi’ye teşekkür ederek sonlandırdı.

“Akrabalarımız ve dostlarımızla iftar yapmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz”

Burs Başvuruları
Dergiler
Hesap Numaraları
Üye Girişi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.418,13 32,5198 34,8001 9.716,25