29 Mart 2024 Cuma

Çekmeköy'de İftar Programı

ÇEKMEKÖY BULUŞMAMIZ MUHTEŞEMDİ…

Vakfımız, Ramazan etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz 2014 Salı günü İstanbul, Çekmeköy’deki bir iftar yemeğinde aile bireylerini bir araya getirdi. “İftar yemeği bahane, hasret gidermek şahane” dedirtecek türde duygulu anların yaşandığına tanık olduk. Çekmeköy’de Yönetim Kurulu Başkanımıza ait olan “Adana kebap Cafe Restorant” böyle bir coşku görmedi.

15 Temmuz 2014 Salı günü İstanbul, Çekmeköy’deki “Park Adana Kebapçısı”nda tarihi bir coşku yaşandı.  Ekşioğlu Vakfı, Ramazan etkinlikleri kapsamında İstanbul ve çevresinde yaşayan aile bireylerine yönelik  bir iftar yemeği verdi.
Yüksek oranda katılım gerçekleşti. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ali Ekşi’ye ait olan mekanda bir aile coşkusu yaşandı. İstanbul’un uzak semtlerinde oturan ancak iş, güç, meşgale ya da trafik yoğunluğundan gidip – gelip görüşme olanağı bulamayan akraba bireyleri bir araya geldiler.
Koyulaşan sohbetten fırsat bulup iftar saatini fark edemeyenleri gördük. Yıllar önce, Rize İli İkizdere İlçesi’ne bağlı komşu köylerden zorunlu olarak İstanbul’a göç eden can dostlar, kapı komşuları, akrabalar, çocukluk arkadaşları bir iftar sofrasında yeniden buluştular.
İftar masalarının konukları bayan ağırlıklıydı. Bu ilginç görüntü akıllarımıza,hanım kardeşlerimizin bu hasretten daha çok pay aldıklarının göstermektedir. Demek ki, İstanbul’da buluşup görüşme koşulları zor olsa da, erkeklerimiz zaman zaman buluşup görüşmekten yana, bayan kardeşlerimizden daha şanslı konumda bulunmaktadırlar.
Evet değerli dostlar, bizlerede ,bu güzel ve coşkulu tabloları görüntülemek mutluluğu kalmış oldu… Eh.. hiç kuşkusuz o da bizlere yeter..

AHMET ŞARK HOCAMIZDAN ETKİLEYİCİ BİR VAAZ…

İftar saatimiz hiç kuşkusuz İslami ritüellerle süslendi.
Emekli müftümüz ve hemşehrimiz değerli İlahiyatçı Ahmet ŞARK Hocamız, Ramazan ayını konu alan etkileyici bir vaaz sundu katılımcılara..
Yüreklere su serpen yürekten duaların ardından Ahmet Hocamız tüm katılımcılara “İyi İftarlar” dileğinde bulundu.
İftar saati yaklaştıkça sohbet seslerindeki volümün yavaş yavaş düştüğünü fark ettik.

HAFIZ FARUK HOCADAN MUHTEŞEM BİR KUR’AN ZİYAFETİ

İftar saatine çok kısa bir süre kalmıştı. İftar programını yöneten kurulun arasından genç bir kardeşimiz dikkatimizi çekti.

Kur’an kıraat etmek üzere Vakıf Üyemiz Selçuk Ekşioğlu tarafından davet edilmişti. Kur’an okumada birincilikleri bulunan muhteşem bir ses ve muhteşem bir kıraat. Sevgili Hafız Faruk Hoca.
Gerçekten büyüleyen bir ses ve kıraat… Bir anda koca salonda tüm nefesler tutuldu. İftara dakikalar kala Faruk Hoca’nın Muheteşem Kur’an ziyafeti dinlendi.İftar programının ardından çıkış kapısının önünde yerini alan yönetim kurulu başkanımız sayın Ali Ekşi  ile başkan vekilimiz sayın Kadem Ekşi katılımcı konukları tek tek uğurlamayı ihmal etmediler.

Burs Başvuruları
Dergiler
Hesap Numaraları
Üye Girişi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.278,57 32,3145 35,1176 8.863,66