28 Mart 2024 Perşembe

300 Bin Kişilik Dev Ailenin Üyeleri Kadınlar Günü İçin Buluştu

Türkiye’nin en geniş ailelerinden Ekşioğlu ailesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen programda bir araya geldi. Ekşioğlu VakfıTarafından düzenlenen etkinliğe aynı aileden 750 kişi katıldı. Etkinlikte, yaklaşık 300 bin kişiden oluşan aile arasında yapılan oylamada yılın annesi seçilen 92 yaşındaki Emine Ekşi’ye plaket takdim edildi. 

Türkiye’nin en kalabalık ailelerinden birini bünyesinde barındıran Ekşioğlu Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, bir kahvaltı programı düzenledi. Programa Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Ekşioğlu Vakfı yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve belediye başkanlarının yanı sıra Ekşi ve Ekşioğlu soyadlı yaklaşık 750 kişi katıldı. Programa katılan kadınlara karanfil dağıtılırken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de kutlandı. Protokol konuşmalarının ardından aile üyeleri arasında en iyi öğrenci, en iyi doktor seçilen aile bireyleriyle, vakfa hizmeti geçenlere plaket takdim edildi. Oldukça renkli geçen etkinlikte ayrıca yaklaşık 300 bin kişi arasında yapılan anketle yılın annesi seçilen 92 yaşındaki Emine Ekşi’ye plaket takdim edildi. Plaketi Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar ve vakıf yöneticileri Emine Ekşi’ye birlikte takdim etti. 92 yaşındaki Emine Ekşi, kendisini yılın annesi seçen akrabalarına teşekkür ederek “Hepsine Allah sağlık, ömür versin. Buradakilerin hepsi benim torunlarımdır. Ekşioğlu ailesi hep benimdir” şeklinde konuştu.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, vakıf olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla bir program düzenlediklerini ifade ederek “Bunu her sene yapacağız. İnşallah Ekşioğlu Vakfı olarak etkinliklerimize devam edeceğiz. Bütün dostlarımızı, akrabalarımızı, özellikle Karadenizli hemşehrilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz. Kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü de buradan kutluyorum” dedi. Aile nüfusunun 300 bine yakın olduğunu dile getiren Ekşi, “Zaten vakfımızın kuruluş amacı, kalabalık bir aile olunca bizi salonlar almıyor. Biz de 'vakıf kuralım' dedik. Şuan da salondaki sayımız protokol hariç 750. Bize İstanbul’da böyle birkaç salon yine de yetmez” diye konuştu.

Etkinliğe katılmak için salona gelen Ekşioğlu ailesi bireyleri de akrabalarıyla bir arada olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Dünyada hala şiddet gören kadınlar olduğunu dile getiren Emine Ekşi Demirhan, “Bir sürü çocuk gelin var. Tüm bunlar bizi hüzünlendiriyor. Bugün biz burada olsak bile kalbimiz ve gönlümüz onlarla” dedi. Merve Ekşi de Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak “Ekşioğlu Vakfı’na bu organizasyon için teşekkür ediyoruz. Umarım kadınlar için çok daha güzel bir yaşantı olur. Umarım şiddetsiz bir hayat olur. Umarım çocuk gelinler olmaz. İnşallah kadınlar için çok daha iyi bir yaşam olsun“ şeklinde konuştu.

Burs Başvuruları
Dergiler
Hesap Numaraları
Üye Girişi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
Piyasalar
Altın Dolar Euro Bist
2.278,57 32,3145 35,1176 8.863,66