29 Mart 2024 Cuma

Ekşioğlu Vakfı'ndan Soma İçin Anlamlı Yardım

Ekşioğlu Vakfı yaptığı açıklamada, Soma’daki maden faciasında babalarını kaybeden 100 çocuğun tüm eğitim masraflarını üstlendiklerini duyurdu.

Rize’nin İkizdere İlçesi nüfusuna kayıtlı Ekşioğlu ailelerini bir çatı altında toplayan Ekşioğlu Vakfı Soma faciası sonrası örnek bir adım attı. Vakıftan yapılan açıklamada, Manisa Valiliği'nin belirleyeceği 100 çocuğun ömür boyu tüm eğitim masraflarını üslendiklerini duyurdu. Konu ile ilgili açıklama yapan Vakıf Başkanı Ali Ekşi, “Soma’daki maden faciasında yakınlarını kaybeden ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Yaşanan olay bizleri de derinden üzdü. Devletimizin seferber olduğu tüm halkımızı derinden üzen bu elim kazaya duyarsız kalamayız. Sadece acıları paylaşmak yetmez. Ekşioğlu Vakfımız olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. İlk etapta Valiliğimiz veya Bakanlığın tespit ettiği 100 öğrencimizi yüksek öğrenim sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşılamayı taahhüt ediyoruz” dedi.