29 Mart 2024 Cuma

Cami İbadete Açıldı

Ovit Yaylasındaki Muhteşem Cami ve müştemilatı ibadete açıldı.

Rize’nin Ovit Yaylasında Hacı Hakkı Ekşi ile oğulları İbrahim, İmdat, Süleyman, Yüksel ve İsmail Hakkı Ekşi’nin yöneticileri olduğu Hakkı Ekşi Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılan Hacı Hakkı Ekşi Camii ve Merhum Hacı Emine Ekşi Kuran Kursu Rize protokolünün yoğun katılımı ile ibadete açıldı.

Rize’nin Ovit Yaylasında Hacı Hakkı Ekşi ile oğulları İbrahim, İmdat, Süleyman, Yüksel ve İsmail Hakkı Ekşi’nin yöneticileri olduğu, Hakkı Ekşi Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılan Hacı Hakkı Ekşi Camii ve Merhum Hacı Emine Ekşi Kur’an Kursunun açılışına davetli, Rize protokolü ve yöre halkı yoğun ilgi gösterdi.

2640 rakımlı Ovit dağındaki, muhteşem cami ve Kur’an kursunun açılışına 80 yaşındaki Hacı Hakkı Ekşi ile çocukları Hatice Keleş, İbrahim Ekşi, Meliha Kahraman, İmdat Ekşi, Süleyman Ekşi, Yüksel Ekşi, İsmail Hakkı Ekşi ve onlarca torunu ile birlikte, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Eski Çevre Bakanı Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize İl Jandarma Alay Komutanı Albay Semih Coşkun, Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Eğitimci-Yazar, Hukukçu Cihan Yamakoğlu, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Rize’nin tanınan emekli İmam Hatiplerden Necati Hut hoca efendi, Rize Dernekler İl Müdür Kazım Demirci, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, İkizdere Müftüsü Celal Malkoç ile çok sayıda, kamu ve özel kurumların idarecileri, Rizeli iş, sanat, spor, eğitim, vakıf adamı ile STK temsilci ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın ile emekli İmam Hatip Necati Hut’un iftar öncesi yaptıkları vaazın ardından, H.Hakkı Ekşi Vakfı tarafından, Mısır El Ezer Üniversitesinden getirtilen, Din adamının Kuran-ı Kerim okunması ile devam eden cami ve kursun açılış programına katılan davetlilere, akşam ezanının akabinde cami içerisinde iftarlarını açmak üzere, zemzem ve hurma ikram edildi.

İftarın akabinde önce akşam namazını kılıp hep birlikte caminin dışında hazırlanan yemek soforasında topluca iftar yemeği yendi. H.Hakkı Ekşi Vakfı kurucusu H.Hakkı Ekşi, Cami ve Kur-an kursunu oğulları İbrahim, İmdat, Süleyman, Yüksel ve İsmail Hakkı Ekşi’nin yaptırdığını, bundan sonrada inşallah daha nice camileri, kursları, sağlık kuruluşlarını yapmayı, Allah-ü telanın kendilerine yapmayı nasip etmesini dileyerek, bu mabedin açılığına katılmak için yayalarına teşrif eden, devlet büyüklerine ve herkese dua ve teşekkürlerimizi sunuyoruz diye ifade etti.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI